Во Богданци одржани првите турнири во кошарка за основни училишта

Во гимназиската сала во Богданци се одржаа првите турнири во кошарка (машки и женски) за основни училишта, во рамки на меѓуопштинската натпреварувачка целина (Богданци, Дојран и Валандово), организирана од Федерацијата на училишен спорт на РМ (ФУСМ). Учесници се основните училишта од Богданци, Стојаково, Дојран и Валандово.

Резултатите од првиот турнир се следниве:

Машки

ООУ „Кирил и Методиј“ – Стојаково – ООУ „Кочо Рацин“ – Дојран 20:6
ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово – ООУ „Петар Мусев“ – Богданци 21:48
ООУ „Петар Мусев“ – Богданци – ООУ „Кирил и Методиј“ – Стојаково 44:27

Женски

ООУ „Кирил и Методиј“ – Стојаково – ООУ „Кочо Рацин“ – Дојран 2:8
ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово – ООУ „Петар Мусев“ – Богданци 7:26
ООУ „Петар Мусев“ – Богданци – ООУ „Кирил и Методиј“ – Стојаково 22:10

Завршните турнири ќе се одржат на 08.11.2018 година во Дојран.

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password