Во Валандово се одржаа првите меѓуопштински турнири во одбојка за основни училишта

Во Валандово се одржаа првите турнири во одбојка во машка и женска конкуренција за основни училишта, од меѓуопштинската натпреварувачка целина. На нив учествуваа учениците од основните училишта од Валандово, Дојран и Богданци.

Постигнати беа следниве резултати:

Машки

ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово – ООУ „Кочо Рацин“ – Дојран 0:2
ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово – ООУ „Петар Мусев“ – Богданци 2:1

Женски

ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово – ООУ “Кочо Рацин„-Дојран 0:2
ООУ „Јосип Броз Тито“ – Валандово – ООУ “Петар Мусев„-Богданци 2:0
ООУ „Кочо Рацин„ – Дојран – ООУ „Петар Мусев“ – Богданци 2:0

Вторите турнири ќе се одржат во Дојран на 15.11.2018-та година.

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password