ЕСМ распиша тендер за проширување на ветерниот парк кај Богданци

Електрани на Северна Македонија распиша јавен повик за претквалификација за инженеринг, набавка и изведба – ЛОТ1 и 2, т.е. реализацијата на Фаза 2 од проектот Парк на ветерни електрани – Богданци.

Со реализацијата на втората фаза која чини 21 милион евра, од кои најголем дел обезбедени преку германската KfW банка, а остатокот од сопствени средства на ЕСМ, капацитетот на Ветерниот парк ќе биде зголемен за дополнителни максимални 15 мегавати.

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password